Queen Zombie Junior stie trickuri. De exemplu cum sa scoata tot nisipul afara din tavita, sau cum sa doboare toate sticlutele si cosmeticele de pe cel mai de sus raft din dormitor. Pisica mea este un animal vorbaret, dar in ultima vreme parca este din ce in ce mai rau: plange in mod constant (un strigat disperat de atentie?) pe la picioarele mele.

Poate sa tipe 4 ore fara oprire, dandu-ti mindfuck intre timp, just for the fun of it. Pentru ca e amuzant sa ne vada chinuindu-ne. Am încercat sa-i dau atentie, sa o iau in brate, sa o ignor, sa nu vorbesc cu ea dar continua mereu… și nu am timp de fasoanele ei!

Are 70 de tonalitati diferite pentru plans: de mancare, de jale, de plictiseala, de cersit atentie (drama queen trebuia sa ii spunem). Ma mai trezesc urland la ea, cand intra in calduri: Stop being a crazy cat! Why you crazy cat? Be nice! Chiar si atunci cand sta linistita, daca ii adresez un cuvant incepe sa miorlaie, si este atat de frustrant!

La fel ca si cainii, daca pisicile nu au modalitati prin care sa isi consume energia, te poti trezi ca sar pe mobila, inventeaza jocuri sau iau jucariile in bot si ti le aduc in pat cand incerci sa dormi, miorlaind a plictiseala (cum se intampla in cazul lui Tomp).

Am incercat sa ma joc mai mult cu ea, insa atunci cand incerc sa ma pregatesc de plecare o ia pur si simplu razna! Si este rau, rau de tot cand tipa la mine. Si tipa, nu se joaca! Daca vrea ceva, tipa non-stop pana o iau in brate. Simt ca ma manipuleaza, si inca eficient.

Prin stabilirea unui timp de joaca si distractie, folosirea jucariilor si interactiune, putem sa controlam (oarecum) comportamentul autodistructiv al matei. Daca esti in tabara mea, probabil ai minim un laser in casa. Dar atunci cand folosesti asa ceva, asigura-te ca lasi pisica sa prinda punctul uneori, deoarece, in cazul in care nu exista posibilitatea de a prinde prada, pot aparea tulburari obsesive sau supra-stimulare.

Stiu ca o sa ma judeci, dar as vrea ca pisica mea sa se joace mai putin… Desi este intr-adevar dulce Tompi atunci cand cauta orice ocazie sa se agate de mine, astfel incat trebuie mereu sa am grija unde calc, cand se pozitioneaza exact pe obiectul pe care vreau sa il folosesc sau sare brusc din colturile intunecate.

Exploziile de energie pot fi frustrante dar fac totusi parte din comportamentul lor natural, iar intunericul le face sa devina, instinctiv, active, urmarind prazi inexistente prin casa. Iar acest lucru se intampla pentru ca, pe vremuri, acestea traiau pe teritorii mult mai extinse.

Dragostea pentru pisici, aceste mici creaturi cu spirit independent, vine din copilarie. Sunt Crazy Cat Lady si desi acum am o singura pisica, sunt obsedata de comportamentul ei. Si daca ai si tu una probabil stii deja ca imaginea aceea cu pisica duioasa care-ti toarce in brate este doar un mit, de cele mai multe ori.

2 gânduri despre “Tompi, pe numele lui (ei, de fapt) adevarat

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.