Capsunele sunt unele dintre cele mai apreciate fructe in aceasta perioada. Le mancam in graba si cu mare pofta, asa parfumate si sanatoase cum sunt, direct din gradina, sau ne bucuram de dulceata lor in extrasezon, apeland pe ascuns la camara bunicilor. Gustul si consistenta dulcetei de capsune sunt pentru mine minunate, candide si pline de dor de copilarie.

Incerc sa nu ma porcesc prea des, dar din cand in cand ma las dusa de val, mai ales cand o primesc de la anumite mame si matusi. Ramane secretul nostru! Pe paine prajita cu unt si un pahar de lapte cald sau ceai, imprastiata pe o clatita uriasa, sau degustata direct cu degetul din borcan, e ca un vis.

Nu mi se intampla deseori sa cumpar dulceata de capsuni , dar atunci cand am posibilitatea incerc sa sprijin antreprenorii locali. Iar Dulceata Veronica este preparata cu pasiune: nu are coloranti, conservanti alimentari sau aditivi adaugati, este potrivita pentru vegetarieni si utilizeaza doar fructe de proaspete.

Din intreaga gama, urmatoarele bunataturi mi-au atras atentia:

1. Dulceata de capsuni cu busuioc (fara zahar)

Ingrediente: capsune, busuioc si lamaie. Contine de asemenea green sugar, un indulcitor natural obtinut din stevie.

De cand am auzit de aceasta varianta delicioasa pot sa spun, din tot sufletul, ca imi ploua intr-una in gura. Savoarea ingredientelor traditionale, atent selectionate, este surprinsa intr-o combinatie rafinata si autentica, care poate fi consumata fara grija kilogramelor in plus. Astfel, ne putem bucura de aportul de nutrienti fara arome adaugate si, mai ales, fara vinovatia care vine de obicei la pachet.

2. Dulceata de capsuni cu Pinot Noir si condimente

Ingrediente: capsune, zahar, pinot noir, lamaie, scortisoară, cardamon, anason si cuisoare. De asemenea, nu are arome adaugate.

Fiind fana vinuri, m-am lasat sedusa si de aceasta combinatie de poveste, care reprezinta o reteta artizanala, urbana, potrivita pentru cei ce iubesc produsele 100% naturale. Acest sortiment face parte din categoria Gourmet iar pe mine ma duce cu gandul la o seara de iarna, petrecuta in jurul semineului.

Veronica ne poate umple camara si cu alte delicii incantatoare, pline de vitamine, destinate celor care gasesc timp pentru rasfat uneori: dulceata de pepene galben cu anason, dulceata de lapte cu scortisoara, dulceata de nuci verzi, dar si mai multe sortimente de zacusca.

Toate sunt produse cu drag in Romania din fructe de calitate, la scara mica, iar in borcane se poate simti ca au pus un strop de entuziasm, stare de bine, dar si putina iubire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.