In aceasta perioada friguroasa urasc sa petrec timp pe afara si sa ma intorc cu nasul si cu degetele inghetate, insa ce ma face sa trec cu bine peste zilele mohorate este perioada sarbatorilor, petrecuta cu cei dragi mie. Din pacate, anxietatea si depresia timpului petrecut singur in casa in perioada pandemiei afecteaza tot mai multi oameni din jurul meu, motiv pentru care este benefic sa gasim o supapa de eliminare a acestora, una care ni se potriveste fiecaruia. Ai ghicit despre ce este vorba?

Conceptul de Hygge este perceput ca parte integranta a identitatii si culturii din Danemarca, fiind considerat un adevarat antidot pentru lunile reci si intunecate si folosit ca strategie de supravietuire. Sa nu uitam ca studiile internationala au desemnat adeseori Danemarca drept “cea mai fericita tara din lume”! Cum eu sunt o persoana relativ introvertita, incerc sa imi formez un spatiu cat mai placut si “cozy” acasa, iar utilizarea parfumurilor si cartile bune ma ajuta in acest obiectiv. Iar pentru mine, Hygge reprezinta un moment simplu de relaxare in propriul spatiu dupa o zi lunga prin crearea unei oaze de liniste personala acasa, una care sa poata genera fericire cotidiana.

Brandul Aroma Land a fost lansat acum 20 de ani, iar astazi se lauda cu puncte de productie la Craiova, dar si in Italia sau India. Experienta in arta utilizarii esentelor aromatice a fost folosita pentru dezvoltarea responsabila de noi produse accesibile, din materie prima certificata, menite sa echilibreze atat corpul cat si spiritul, astfel incat sa aduca un moment de bucurie clientilor. Spre deosebire de concurentii din piata, acestia ofera o gama de calitate cu arome care mai de care mai ispititoare, de care orice camin are nevoie. Deci, daca ai ramas in pana de idei pentru cadouri, pe langa lumanari si saculeti parfumati, poate te inspira ceva din urmatoarele produse de aromaterapie. Pana la urma, daca poti aduce mai bine si usor un pic din starea Hygge in caminul tau, de ce sa nu incepi cu o vizita la shop-ul Aroma Land?

Uleiuri aromaterapie

Disponibile in 57 de arome, aceste uleiuri parfumate pot fi utilizate pentru aromarea saculetilor si potpourriurilor, dar si pentru odorizare prin picurare pe filtrul de la aspirator, aer conditionat, sau chiar in galeata de la mop. Cateva picaturi de uleiuri volatile se pot folosi de asemenea, pentru reimprospatare, intr-un pulverizator pentru perdele, canapea sau banchetele masinii.

Poti alege din nenumeratele sortimente de uleiuri aromate. De exemplu, un ulei aromaterapie cu miros de brad (si implicit de iarna) poate crea o ambianta perfecta in perioada Craciunului, mai ales daca, la fel ca si mine, ai ales sa protejezi natura si sa improvizezi. In restul timpului, prefer aromele de lavanda (pentru parfumul deosebit) si eucalipt (pentru eliberarea sinusuurilor).

Betisoare parfumate

Acestea pot fi gasite in 30 de arome, fiind facute din rasina naturala, si sunt adeseori utilizate in timpul meditatiei. Avand o bucatarie semi-deschisa, eu le folosesc mai ales pentru indepartarea mirosurilor de mancare. Recomand aroma “antistres”!

Vase ceramice pentru aromaterapie

Pentru simturile olfactive, imi place la nebunie sa folosesc seara, cand stau in casa, un vas aromaterapie.

Si pentru ca am momente cand sufar de insomnie, vreau pe viitor sa incerc si unul din aroma difuzoare, deoarece am auzit ca sunt silentioase si ajuta la relaxare. Daca ai incercat da-mi de stire cum ti s-a parut.

P.S. Mentionez ca am utilizat termenul de aromaterapie deoarece acesta este mai utilizat si cunoscut, insa varianta corecta a cuvantului, conform DEX, este aromoterapie.  Pun pariu ca nu stiai.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.