Tot ce-ti spun acum uita pana maine, vorbeste vinul pentru mine…

Dupa o lunga pauza datorata carantinei si o scurta sedinta blogosferica ASBO, joi, pe 25 februarie, am participat la o degustare de vinuri. Si trebuie sa recunosc ca vinurile „narcisiste” de anul asta mi-au picat mai bine ca cele de anul trecut, pe langa mancarea gustoasa de la Ribs House. Narcis Neagoe, supranumit de catre sotia sa “creierul operatiunii”, ne-a povestit ca ei nu au corectat niciodata vinurile, preferand sa le accepte cu propriile “defecte” si personalitati.

Pregatita de abtiguire primavaratica, am purces spre a degusta cele 6 vinuri seci:

  • Din recolta 2020 au fost prezente 2 vinuri albe si un rose:
  • o Cramposie (soi neomologat) foarte aromata (am simtit soc, mango si chiar fragute), de culoare deschisa
  • si o Tamaioasa Romaneasca (Tamaioasa  lu’ Marinache) putin mai fada dupa explozia de arome a vinului precedent, cu un grad ridicat de aciditate (1.86)

Preferatul meu a fost un Rose numit Capriciu, multisepaj din Merlot, Feteasca Neagra si Shiraz, care m-a surprins placut. Aceasta licoare plina de culoare, cu miros extrem de dulce (aproapre mieros) dar si condimentat si cu gust puternic (15.5% alcoolemie!) a creat o disputa, pentru ca barbatii din sala au refuzat sa il accepte ca vin “feminin”. Lasand galceava la o parte, daca esti in cautare de vinuri in Craiova, poti comanda online de pe ebacanie.ro acest vin tare, creat din “capriciul” unei femei in editie limitata.

  • Din recolta 2019 au fost prezente 3 vinuri rosii (un cupaj si 2 monosepaje):
  • Vinul Iluzie, sec si foarte aromat (m-a dus cu gandul la mure, scortisoara si lemn), lasa un aftertaste intens. Se pare ca este cel mai comercial, vanzandu-se foarte bine.
  • Vinul Interpretare (Merlot), lemnos, corpulent, untos si foarte sec (genul acela care iti face gura punga), este puternic taninat, cu un corp evazat.
  • Vinul lu’ Precup (Cabernet Sauvignon) mi s-a parut neutru, cu un postgust viguros (datorat aciditatii).

Din cauza tortului aniversar de la final (9 ani de Craiova Blog Meet), restrictiile ne-au prins nocturn in riscul lor, si a trebuit sa  ne grabim cu deplasarea acasa, nu fara parere de rau. Dar data viitoare, sper eu, vom sta cat vom avea chef!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.